Τρεις μετανάστες πνίγηκαν, 13 αγνοούνται από ναυάγιο πλεούμενου ανοικτά της Λιβύης

Οι σοροί τριών μεταναστών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα ενώ άλλοι 13 φέρονται ως αγνοούμενοι έπειτα από το ναυάγιο του σκάφους το οποίο τους μετέφερε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Τουλάχιστον 13 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι και τρεις σοροί περισυνελέγησαν έπειτα από ένα τραγικό ναυάγιο ανοικτά των (δυτικών) ακτών της Λιβύης», χθες βράδυ, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ΔΟΜ.

Το προσωπικό του ΔΟΜ παρείχε «ιατρική συνδρομή στους 22 διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στη στεριά με αλιευτικά σκάφη», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το ακριβές σημείο του ναυαγίου ή για την εθνικότητα των μεταναστών.

Πριν από έναν μήνα ένα σκάφος ναυάγησε ανοικτά της Ζουάρα (δυτικά), μιας πόλης κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 μετανάστες που είχαν προσπαθήσει να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τις λιβυκές ακτές. Δεκάδες άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Το χάος που ακολούθησε την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 κατέστησε τη Λιβύη μια διαδρομή που επιλέγουν οι μετανάστες από την ανατολική Αφρική, το Σαχέλ και την Ασία οι οποίοι επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη με κίνδυνο της ζωής τους.

«Από τις αρχές του έτους έως τις 31 Αυγούστου, 7.981 μετανάστες αναχαιτίστηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από τη λιβυκή ακτοφυλακή. Ανάμεσά τους, 430 παιδιά και 535 γυναίκες»,, σύμφωνα με έκθεση του ΔΟΜ που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και οι ΜΚΟ καταγγέλλουν συχνά την επιστροφή στη Λιβύη μεταναστών που αναχαιτίζονται στη θάλασσα.

Χθες η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σε μια έκθεση τον «τρομερό κύκλο των βιαιοτήτων» που υφίστανται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει τη συμφωνία της με την Τρίπολη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.