ΗΠΑ: Έκθεση του Κογκρέσου καταγγέλλει τις "ανεπάρκειες" στην ιατρική περίθαλψη μεταναστών στα κέντρα κράτησης

Έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου κατήγγειλε χθες, Δευτέρα, τις “ ανεπάρκειες” στην ιατρική περίθαλψη που λαμβάνουν οι μετανάστες που κρατούνται σε κέντρα κράτησης στις ΗΠΑ καθώς και στην πρόσβαση σε νομική βοήθεια.

“ Οι κρατούμενοι συχνά υποφέρουν από μέτρια ιατρική, οδοντιατρική και ψυχιατρική περίθαλψη”, προειδοποιεί η έκθεση.

Το έγγραφο αυτό, που συντάχθηκε από την επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, καταρτίστηκε έπειτα από επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα του 2019 σε οκτώ από τα 200 κέντρα κράτησης που χρησιμοποιεί η υπηρεσία μετανάστευσης (ICE) και από συνεντεύξεις με 400 μετανάστες.

Στην έκθεση καταγγέλλεται η “ αδιαφορία” την οποία συχνά αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι σε ό,τι αφορά την περίθαλψή τους, τόσο για σωματικά όσο και για ψυχικά προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε μία εβδομάδα αφού μια πρώην νοσηλεύτρια σε ένα από τα κέντρα κράτησης κατήγγειλε ότι στην Τζόρτζια έγινε σημαντικός αριθμός υστερεκτομών σε μετανάστριες που κρατούνταν.

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, κάποιοι μετανάστες παραπονέθηκαν ότι σε ένα από τα κέντρα κράτησης υπήρχαν λιμνάζοντα νερά στο πάτωμα, δημιουργώντας ανθυγιεινές συνθήκες.

Στη διάρκεια των συνεντεύξεων “ πολλοί εργαζόμενοι στα κέντρα αυτά υποτίμησαν τη σοβαρότητα των αποπειρών αυτοκτονιών” μεταναστών, ανέφερε η έκθεση, στην οποία καταγγέλλεται επίσης η πολιτική “ χωρισμού και αντιποίνων” που ακολουθείται, κατά παράβαση των ισχυόντων κανόνων.

Κάνει λόγο “ για αποδείξεις ότι δεν αντιμετωπίζονται τα ιατρικά προβλήματα των κρατούμενων”.

“ Ένα από τα πιο συχνά παράπονα που άκουσαν τα μέλη της επιτροπής είναι ότι οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια όταν ζητούν να λάβουν πληροφορίες για την υπόθεσή τους”, να έχουν πρόσβαση σε μεταφραστές ή νομική βοήθεια.

Εξάλλου στην έκθεση τονίζεται ότι τα κέντρα κράτησης είχαν κανονίσει τις επισκέψεις της επιτροπής, με “ μυρωδιά φρέσκιας μπογιάς” να εντοπίζεται σε ένα από αυτά, και ότι η ICE απέρριπτε τα αυθόρμητα αιτήματα κρατούμενων να μιλήσουν στα μέλη της επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στήριξη στην ευκαιρία επανέναρξης των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.