Ο Μενέντεζ ζητά από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας να παραδοθούν αρχεία από τις επαφές Τραμπ-Ερντογάν

Με επιστολή του προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, του ζητά επίσημα να καταθέσει στο Κογκρέσο μια σειρά εσωτερικών εγγράφων και επικοινωνιών τα οποία τεκμηριώνουν τη φύση και τις εθνικές επιπτώσεις των στενών σχέσεων του Αμερικανού προέδρου με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το αίτημα του γερουσιαστή Μενέντεζ έρχεται σε συνέχεια δημοσιευμάτων των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Κάρλ Μπέρνστιν, που εγείρουν πρόσθετα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση Τραμπ – Ερντογάν και την επιδεκτικότητά της σε πολιτική χειραγώγηση. Κι αυτό εξαιτίας της προκατάληψης του προέδρου Τραμπ με την προώθηση των προσωπικών και εκλογικών του συμφερόντων.

«Ενώ μπορεί να έχει αποδώσει προσωπικά για τον Πρόεδρο, αυτή η σχέση δεν λειτούργησε καλά για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τη χώρα στην οποία εξελέγη να ηγηθεί», αναφέρει στην επιστολή του ο γερουσιαστής Μενέντεζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Επισημαίνεται ότι σε ηχογραφήσεις που έγιναν για το βιβλίο του κ. Γούντγουορντ «Οργή» (Rage), ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «ταιριάζω πολύ καλά με τον Ερντογάν, παρόλο που δεν θα έπρεπε, γιατί όλοι λένε,« Τι φρικτός τύπος». Αλλά, ξέρετε, για μένα λειτουργεί καλά."
Προσθέτει ότι σε άρθρο του στο CNN στις 29 Ιουνίου 2020, ο κ. Μπέρνστιν έγραψε ότι η αλλοπρόσαλλη απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τον στρατό των ΗΠΑ από τη Συρία «συνδέεται άμεσα με την ικανότητα του Ερντογάν να κάνει το δικό του με τον Τραμπ στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες».

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι ζητώντας από τον Λευκό Οίκο να παραδώσει αρχεία για κάθε επαφή μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ επισημαίνει την άρνηση του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει τις εκ νόμου οριζόμενες κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S400 από τη Ρωσία, καθώς και την αδράνεια του προέδρου μετά από την μετατροπή από τον Ερντογάν της Αγίας Σοφίας και της Χώρας, από μουσεία σε τζαμιά. Αναφέρεται επίσης στην αποτυχημένη εκστρατεία του Λευκού Οίκου να μπλοκάρει νομοθεσία που παρουσίασε ο Μενεντέζ, για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εκ μέρους του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς και στην παρέμβαση του Τραμπ σε έρευνες των αμερικανικών αρχών κατόπιν εντολής του Ερντογάν.


«Στο καθένα από αυτά τα παραδείγματα, οι θέσεις του προέδρου Τραμπ, ή η σιωπή του, φαίνεται ότι επηρεάστηκαν μάλλον από τη σχέση του με τον Πρόεδρο Ερντογάν ή από τα προσωπικά του συμφέροντα στην Τουρκία, αντί να επικεντρωθούν στην προώθηση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.