Η Ρωσία απορρίπτει τους όρους των ΗΠΑ για παράταση της συνθηκης START

Η Ρωσία βλέπει «ελάχιστες» πιθανότητες να παραταθεί η ισχύς της νέας συνθήκης START με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνιστά την τελευταία μεγάλη συμφωνία για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς μεταξύ των δύο χωρών, επειδή δεν μπορεί να αποδεχθεί τους όρους που θέτει η Ουάσιγκτον, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τις δηλώσεις που έκανε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τον έλεγχο των Εξοπλισμών Μάρσαλ Μπίλινγκσλι σε ρωσική εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα πρέπει να αποδεχθεί μια κοινή συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για παράταση της ισχύος της συνθήκης START πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Υποθέτω ότι αν η Ρωσία δεν δεχθεί την προσφορά μας, τότε, αφότου ο πρόεδρος Τραμπ επανεκλεγεί, "η τιμή εισδοχής" όπως λέμε στις ΗΠΑ θα αυξηθεί», δήλωσε Μπίλνγκσλι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.

O Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι όροι που θέτει ο Μπίλινγκσλι συνιστούν τελεσίγραφο και μειώνουν τις πιθανότητες να επιτευχθεί οποιοδήποτε είδος συμφωνίας που θα παρατείνει την ισχύ της START η οποία εκπνέει τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

«Δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο» δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Ριαμπκόφ, ενώ στο πρακτορείο RIA δήλωσε ότι οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας που θα παρατείνει την Συνθήκη START είναι ελάχιστες.

Η Νέα Συνθήκη START που υπεγράφη το 2010 περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αναπτύξουν.

Η μη παράταση της ισχύος της Συνθήκης START θα αφαιρούσε τον κύριο πυλώνα που θα διατηρούσε την ισορροπία των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο έντασης στις ήδη τεταμένες σχέσεις τους.

Ο Ριαμπκόφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν αποκτήσει ένα πυρηνικό οπλικό σύστημα το οποίο δεν διαθέτει ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα, δήλωσε ότι «η Ρωσία φροντίζοντας για την δική της ασφάλεια και την ασφάλεια των συμμάχων της, το κάνει αυτό αποτελεσματικά, χωρίς να προσπαθεί να κερδίσει κάποιον στον ανταγωνισμό των εξοπλισμών» και προσέθεσε ότι «γενικά δεν θα επιτρέψουμε να εμπλακούμε σε έναν ανταγωνισμό των εξοπλισμών».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.