Το Ισραήλ θα εξετάσει το ρωσικό εμβόλιο για την Covid-19, λέει ο υπουργός Υγείας

Το Ισραήλ θα εξετάσει το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να το αγοράσει, εάν θεωρήσει ότι είναι ένα «σοβαρό προϊόν», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους. Ο Ρώσος υπουργός Υγείας απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές.

«Παρακολουθούμε με προσοχή κάθε έκθεση, ανεξάρτητα από τη χώρα», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν σε δημοσιογράφους. «Έχουμε ήδη συζητήσει τις εκθέσεις από το ερευνητικό κέντρο στη Ρωσία για την ανάπτυξη του εμβολίου».

«Εάν πεισθούμε ότι είναι σοβαρό προϊόν, θα προσπαθήσουμε επίσης να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω αυταπάτες. Το προσωπικό των επαγγελματιών του υπουργείου εργάζεται σε αυτό όλη την ώρα. Το εμβόλιο δεν θα έρθει αύριο», δήλωσε.

Το Ισραήλ αναπτύσσει το δικό του υποψήφιο εμβόλιο και σκοπεύει να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους το νωρίτερο τον Οκτώβριο. Έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με τη Moderna και την Arcturus Therapeutics για τη δυνατότητα αγοράς των πιθανών τους εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.