Τοπικά lockdown στην Πορτογαλία, με μέτρα άνοιξε η Disneyland

Τα μέτρα μερικού lockdown που ισχύουν στην περιφέρεια της Λισαβόνας για να ελεγχθούν εστίες μόλυνσης του νέου κορωνοϊού παρατάθηκαν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η πορτογαλική κυβέρνηση.

«Η απόφαση αυτή λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι, παρά την τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται στις περισσότερες περιφέρειες της εθνικής επικράτειας, διαπιστώνουμε επίμονα κρούσματα σε ορισμένες ζώνες της Περιφερειακής Υγειονομικής Διοίκησης της Λισαβόνας και της κοιλάδας του Τάγου, συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας», εξήγησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την οποία εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις αρχές Ιουλίου αφορούν το σύνολο της μητροπολιτικής περιφέρειας της Λισαβόνας και ιδιαίτερα μια εικοσαριά συνοικίες των βορείων προαστίων της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Από τους περίπου 700.000 κατοίκους των συνοικιών αυτών ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να πάνε στη δουλειά τους ή για να κάνουν απαραίτητα ψώνια.

Οι συναθροίσεις περιορίζονται εκεί στα πέντε άτομα, έναντι των δέκα που μπορούν να συναθροίζονται στο σύνολο της περιφέρειας της Λισαβόνας και των 20 στην υπόλοιπη Πορτογαλία. Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η κατανάλωση αλκοόλ παραμένει απαγορευμένη στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας και τα εμπορικά καταστήματά της, καθώς και τα καφέ, πρέπει να κλείνουν στις 20:00.

Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, η Πορτογαλία συνέχισε να καταγράφει κατά μέσο όρο λίγο περισσότερα από 350 νέα κρούσματα του κορονοϊού την ημέρα, τα περισσότερα στην περιφέρεια της Λισαβόνας.

Η χώρα των 10 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει επισήμως συνολικά σχεδόν 1.700 θανάτους από Covid-19 και 47.000 κρούσματα.

Η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι υποδέχτηκε σήμερα επισκέπτες, έπειτα από τέσσερις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με μάσκες και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης να βρίσκονται στην ημερησία διάταξη.

Οι πρώτοι επισκέπτες έφθασαν το πρωί με ένα γκρουπ να φοράει τα αυτιά του Μίκι Μάους και να χορεύει καθώς εισερχόταν στο θεματικό πάρκο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική όπως και η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων. Οι επισκέπτες στο θεματικό πάρκο, το οποίο έχει επιβάλει όριο στον αριθμό των επισκεπτών, καλούνται να κρατούν αποστάσεις ενός μέτρου μεταξύ τους, ενώ εκατοντάδες αντισηπτικά και βρύσες για το πλύσιμο των χεριών βρίσκονται διασκορπισμένα στους χώρους του θεματικού πάρκου.

Στην είσοδο του χώρου δεν διατίθενται εισιτήρια, ενώ δεν επαναλειτουργούν τα παιχνίδια εκείνα στα οποία είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κλειστά παραμένουν επίσης τα εργαστήρια για face painting και οι παιδικές χαρές που βρίσκονται μέσα στους χώρους της Ντίσνεϊλαντ.

Η επιχείρηση Walt Disney World άνοιξε επίσης τα δύο δημοφιλέστερα θεματικά πάρκα της στο Ορλάντο, το Σάββατο, παρά την έξαρση του κορωνοϊού στην Φλόριντα. Ωστόσο, στο Χονγκ Κονγκ η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει προσωρινά την Ντίσνεϊλαντ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην πρώην βρετανική αποικία.

Η Ρωσία κατέγραψε 6.422 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 746.369, τον τέταρτο υψηλότερο παγκοσμίως.

"Το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει 6.422 κρούσματα του ιού σε 85 περιοχές εκ των οποίων τα 1.708 (το 26,6%) δεν είχαν κλινικά συμπτώματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κέντρο αντιμετώπισης, προσθέτοντας ότι το ποσοστό καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων ανέρχεται σε 0,9%. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 156 θάνατοι με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 11.770.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Μόσχα και ακολουθεί η Αγία Πετρούπολη.

Οι αρχές στην Ιαπωνία επιβεβαίωσαν ακόμη 36 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Στρατόπεδο Χάνσεν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη νήσο να φθάνουν τους 136, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το ξέσπασμα αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας την οργή του κυβερνήτη της νομαρχίας Οκινάουα, ο οποίος αμφισβήτησε τα μέτρα πρόληψης τα οποία εφαρμόζονται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.