ΗΠΑ: Αναλυτές αναμένουν αύξηση-ρεκόρ των μισθωτών θέσεων εργασίας τον Ιούνιο

Η αμερικανική οικονομία πιθανόν δημιούργησε αριθμό-ρεκόρ θέσεων εργασίας τον Ιούνιο καθώς περισσότερα εστιατόρια και μπαρ άρχισαν να λειτουργούν και πάλι, το οποίο θα προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις ότι η ύφεση της COVID-19 πιθανόν τελείωσε, αν και η αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού απειλεί την ανάκαμψη.

Η έκθεση που αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας θα έρθει να προστεθεί στα στοιχεία που αποτυπώνουν σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας.

Ωστόσο, η επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων μετά το κλείσιμό τους στα μέσα Μαρτίου προκάλεσε κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού σε μεγάλα τμήματα της χώρας, όπως στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και το Τέξας.

Αρκετές πολιτείες επιβραδύνουν ή αναστέλλουν την επανέναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων από τα τέλη Ιουνίου και έστειλαν κάποιους εργαζομένους και πάλι σπίτι τους. Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων δεν θα αποτυπωθεί στα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ οι κρατικές επιχειρήσεις διενήργησαν την σχετική τους έρευνα στις επιχειρήσεις στο μέσον του μήνα.

Σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, ο αριθμός των μισθωτών θέσεων εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. τον Ιούνιο, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1939. Ο αριθμός των μισθωτών θέσεων εργασίας ανέκαμψε κατά 2,5 εκατ. τον Μάιο αφού κατέγραψε βουτιά-ρεκόρ κατά 20,687 εκατ. τον Απρίλιο.

Το ποσοστό της ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 12,3% από το 13,3% τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ      

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.