Η ειρήνευση στη Συρία θα εξεταστεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες

Η ΕΕ διοργανώνει την 4η διάσκεψη των Βρυξελλών με τίτλο "στήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής", με στόχο να συγκεντρωθούν όλοι οι σχετικοί παράγοντες και να  εξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση, να προσφέρουν συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να κινητοποιήσουν την απαραίτητη ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη για τη Συρία και τις γειτονικές χώρες που φιλοξενούν Σύριους πρόσφυγες, καθώς και υπάρξει εμβάθυνση του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με ψηφιακά μέσα στις 30 Ιουνίου 2020 και θα συμπροεδρεύεται από την ΕΕ και ταα Ηνωμένα Έθνη και μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί επίσης με τα πιο κρίσιμα ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ανθεκτικότητας που επηρεάζουν τους Σύρουυς και τις κοινότητες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, τόσο εντός της χώρας όσο και στην γύρω περιοχή, ενώ θα τονιστεί η σημασία της αλληλεγγύης που δείχνουν οι χώρες υποδοχής και οι κοινότητες στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και άλλες χώρες υποδοχής στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ιράκ,.

Το υπουργικό μέρος της διάσκεψης στις 30 Ιουνίου θα συγκεντρώσει ουσιαστικά συμμετέχοντες από 83 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων 58 χωρών, 12 περιφερειακών οργανισμών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και 13 οργανισμών του ΟΗΕ σε για να συζητήσουν όλες τις βασικές πτυχές της κρίσης της Συρίας: πολιτικές, ανθρωπιστικές και περιφερειακή ανάπτυξη. Η διάσκεψη θα είναι επίσης η κύρια εκδήλωση δωρητών για τη Συρία και την περιοχή το 2020. Οι δεσμεύσεις του περασμένου έτους ανήλθαν σε 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2019 και πολυετείς δεσμεύσεις περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2020 και μετά.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell θα συμπροεδρεύει εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Olivér Várhelyi, Ευρωπαίο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, και τον Janez Lenarčič, Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και Συντονισμού Επείγουσας Βοήθειας Mark Lowcock, ο οποίος  θ συνοδεύεται από τον Ειδικό Απεσταλμένο της UNSG για τη Συρία Geir Pedersen.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.