Στις 8 μονάδες μειώθηκε το προβάδισμα Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν, διατηρεί προβάδισμα οκτώ εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταδεικνύει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την 11η ως τη 15η Ιουνίου, δείχνει πως εάν οι εκλογές διεξάγονταν χθες, ο Μπάιντεν θα κέρδιζε με το 49% των ψήφων, έναντι 41% του Τραμπ. Δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ τον περασμένο μήνα έδινε προβάδισμα 11 μονάδων στον Μπάιντεν. Στις τάξεις όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών, το 93% ανέφερε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν (το 4% θα επέλεγε τον αντίπαλό του), εξ όσων δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων το 92% θα προτιμούσε τον Τραμπ (7% τον Μπάιντεν), ενώ όσοι δήλωσαν ανεξάρτητοι είναι διχασμένοι, με το 43% να δηλώνει πως θα ψήφιζε τον Μπάιντεν και το 40% τον Τραμπ. Όσον αφορά τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου, το 42% εγκρίνει το έργο του Τραμπ, το 55% το αποδοκιμάζει.

Στην ερώτηση για τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται την αμερικανική οικονομία προκύπτει πάντως εικόνα εντυπωσιακά διαφορετική, με το 52% να τον εγκρίνει και το 45% να τον απορρίπτει. Σε άλλα μέτωπα, από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ως τον τρόπο που ο μεγιστάνας χειρίστηκε τις διαδηλώσεις και τις ταραχές με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που ανακίνησε τα ζητήματα των φυλετικών σχέσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, οι μισοί και πλέον ερωτηθέντες αποδοκίμασαν τους χειρισμούς του.

«Η χώρα βολοδέρνει από έναν δολοφονικό ιό στις ταραχές, σ’ έναν άσχημο διχασμό και στην αναταραχή, μολαταύτα η εικόνα της κούρσας για την προεδρία είναι ουσιαστικά ίδια με αυτή του Φεβρουαρίου», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναλυτής του Κουίνιπιακ. Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι για το πώς πάνε τα πράγματα στη χώρα τους σήμερα, το 25% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν απάντησε ότι είναι από λίγο ως πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 71% εξέφρασε δυσαρέσκεια. Στην έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ συμμετείχαν 1.332 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι από όλες τις ΗΠΑ. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ∓ 2,7%.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:30

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.