Υπ.Δικαιοσύνης:Έχουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο

Οι αρμόδιες αρχές έχουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπισουν τα κακώς εχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο του παρουσία και κλιμακίου της Ουέφα, ο κύριος Σαββίδης χαρακτήρισε δύσκολη και χρονοβόρα την διαλεύκανση υποθέσεων που σχετίζονται με τους κόκκινους φακέλους.

Οι ίδιοι, οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ είπε ο Υπουργός, ενημέρωσαν ότι, στις περιπτώσεις στις οποίες έγιναν συλλήψεις και υπήρξαν καταδίκες, αυτό έγινε κατορθωτό με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Ο κύριος Σαββίδης είπε ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ανακριτών της αστυνομίας και των εμπειρογνωμόνων της ΟΥΕΦΑ και ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικού κλιμακίου που θα ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.
Σε σχέση με τις καταγγελίες του Προέδρου της Ομόνοιας, ο κύριος Σαββίδης τόνισε ότι για να γίνει διερεύνηση πρέπει να υποβληθεί συγκεκριμένη καταγγελία.
Μέχρι στιγμής, είπε, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Διαβεβαίωσε ότι όποια καταγγελία υποβληθεί, θα εξεταστεί με τη δέουσα σοβαρότητα, εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.
Ερωτηθείς κατά πόσο θα ζητηθούν στοιχεία και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος είχε μιλήσει για διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ο κύριος Σαββίδης, απάντησε ότι ο Πρόεδρος ζει στην Κύπρο και έχει γνώση της κατάστασης.
Τόνισε τη σημασία της θέσπισης αποτελεσματικού πλαισίου σε σχέση με τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που θα δίνει τα απαραίτητα εργαλεία στις αρχές για τη διερεύνηση καταγγελιών και εξιχνίαση υποθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει σύσκεψη για τα τεκταινόμενα στο κυπριακό ποδόσφαιρο την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου.

​​Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.