Brexit: Πάγωσε το νομοσχέδιο ο Μ. Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πάγωσε χθες το βράδυ το νομοσχέδιο για το Brexit, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να επιτύχει την έγκριση στη Βουλή των Κοινοτήτων του στενού χρονοδιαγράμματος συζήτησης τροπολογιών, σήμερα και αύριο ώστε το νομοσχέδιο να εγκρινόταν πριν από τις 31 Οκτωβρίου, ορισθείσα ημερομηνία για το Brexit.

Η Βουλή απέρριψε την πρόταση Τζόνσον με τριακόσιες-είκοσι-δύο ψήφους, έναντι τριακοσίων-οκτώ.
Ο Τζόνσον, ο οποίος δέχθηκε έντονες επικρίσεις εν μέσω θυελλώδους συζήτησης, ανέφερε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή, θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως η πολιτική του παραμένει αναλλοίωτη πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή.
Νωρίτερα, η Βουλή είχε εγκρίνει το εφαρμοστικό νομοσχέδιο επί της αρχής, με τριακόσιες-είκοσι-εννέα ψήφους υπέρ και διακόσιες-ενενήντα-εννέα εναντίον.
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Τζόνσον είχε τονίσει ότι σε περίπτωση ήττας του, θα επιδίωκε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Νέες διαβουλεύσεις Τουσκ με τους «27»

Μετά τις εξελίξεις στο Λονδίνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ άρχισε διαβουλεύσεις με τους 27 ηγέτες των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκπρόσωπός του Μίνα Αντρέεβα, έγραψε στο Twitter, ότι μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, του χρονοδιαγράμματος για την εξέταση και επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ο κύριος Τουσκ άρχισε επαφές με στόχο την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020.
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τουσκ, λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της απόφασης Τζόνσον να παγώσει τη διαδικασία επικύρωσης και με στόχο να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit, θα προτείνει στους "27" να αποδεχθούν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση.


Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγές: Θανάσης Γκαβός, Θάνος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.