Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %12 %321 %2019 %09:%Ιουλ

ΥΠΕΞ: Ικανοποιεί η πρόταση μέτρων κατά Τουρκίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απολύτως ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από την πρόταση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μέτρα σε βάρος της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να σπάσει τη σιωπηρή διαδικασία που τηρείται.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνέστησε προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις, καθότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί. Επεσήμανε ότι θα είναι η πρώτη φορά από το 2005 και την έναρξη του ενταξιακού διαλόγου με την Τουρκία, που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσει συλλογικά στις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας.
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να μη χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα, γιατί στόχος είναι η αποκλιμάκωση και όχι η δημιουργία περαιτέρω έντασης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, εφόσον τερματιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.
Για την αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές της εντός της τελευταίας εβδομάδας του Ιούλη. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύντομα και συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το σημαντικό είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, παρότι στο κείμενο περιέχονται σημεία που δεν ικανοποιούν τη Λευκωσία.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %12 %322 %2019 %09:%Ιουλ