Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %12 %316 %2019 %09:%Ιουλ

ΗΠΑ: Άρση εμπάργκο όπλων σε Κύπρο και από Βουλή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά τη Γερουσία και η αμερικανική Βουλή αίρει το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής υιοθέτησε σχετική τροπολογία την οποία κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας του 2020, ο δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σιτσιλίνε, με την υποστήριξη του ρεπουμπλικανού Κώστα Μπιλιράκη.
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από καιρό βασικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των αναδυόμενων απειλών στην Ευρώπη, δήλωσε ο  Ντέιβιντ Σιτσιλίνε.
Η άρση του εμπάργκο όπλων, είπε ο Ντέιβιντ Σιτσιλίνε, θα επιτρέψει στην Κύπρο να καθιερωθεί ως κράτος πρώτης γραμμής. Θα μπορεί, πρόσθεσε, να αμύνεται από εξωτερικές απειλές και θα διασφαλίσει ότι η Κύπρος δεν θα εξαναγκάζεται πλέον να αναζητεί βοήθεια από χώρες όπως η Ρωσία.
Το νομοσχέδιο περιέχει επίσης πρόνοια η οποία απαγορεύει τη μεταφορά των μαχητικών  F-35 στην Τουρκία, εκτός κι αν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών πιστοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους  S-400.
Μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών και την έγκριση του νομοσχεδίου στο σύνολό του, θα ξεκινήσει η διαδικασία συγκερασμού των διαφορών στα δύο κείμενα και το τελικό θα καταλήξει στο γραφείο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ για υπογραφή.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %12 %316 %2019 %09:%Ιουλ