Φόνοι: Στη λίμνη Μεμί επικεντρώνονται οι έρευνες

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο μεταφέρθηκαν εκ νέου οι έρευνες των αρχών όπου ο ύποπτος, Ιλαρχος της Εθνικής Φρουράς, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται το εξάχρονο κορίτσι της δολοφονηθείσας, Μαίρη Ρόουζ.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, η ΕΜΑΚ και δύτες επιχειρούν και με τη χρήση φουσκωτού σκάφους. Διενεργούν περιμετρικά έλεγχο με ρομποτική κάμερα σε μιά προσπάθεια να συλλεγούν στοιχεία. Στο Ξυλιάτο έφθασε επίσης ασθενοφόρο του στρατού.
Παράλληλα, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο με τη βοήθεια και του υλικού από τη κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Επί τόπου πήγαν εκ νέου και αξιωματούχοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Έχουν συλλέξει δείγματα νερού για ανάλυση προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ν είναι ασφαλές να εισέλθουν στο φρεάτιο άνδρες της ΕΜΑΚ.
Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές στο φρεάτιο.
Το πτώμα της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει ακόμα διακριβωθεί, ανασύρθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το πτώμα ήταν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνο της Μαίρη Ρόουζ, στοιχείο που παραπέμπει σε μεγαλύτερη παραμονή του στο νερό.
Σήμερα θα διενεργηθεί και η νεκροτομή της δεύτερης γυναίκας.
Ο ύποπτος για τον φόνο της Μαίρη Ρόουζ και την εξαφάνιση της κόρης της, φέρεται να παραδέχθηκε ότι διέπραξε και τον δεύτερο φόνο. Κατονόμασε ως θύμα την  28χρονη Αριάν Μπαλάνας από τις Φιλιππίνες την οποία γνώρισε μέσω του διαδικτύου.
Η αστυνομία θα διενεργήσει έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου καθώς και στην κατοικία του θύματος.
Θα ζητήσει επίσης άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.
Το δεύτερο πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του μεταλλείου δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Δηλώσεις Αρχ. Αστυνομίας

Τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνηθούν πλήρως τα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με την υπόθεση των στυγερών φόνων και θα αποδοθούν ευθύνες, έδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Χρυσοστόμου πρόσθεσε πως η Δύναμη ούτε υποτιμά ούτε απαξιώνει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί για τους χειρισμούς της Αστυνομίας.
Χαρακτήρισε το έγκλημα πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, η έκταση του οποίου είναι πρόωρο να εκτιμηθεί, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το εξάχρονο κοριτσάκι, . Όπως εξήγησε, αυτού του είδους εγκλήματα παρουσιάζονται μόνο σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι τα εγκλήματα πρέπει να διερευνηθούν με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, ώστε όταν η υπόθεση έρθει ενώπιον του Δικαστηρίου να έχει αίσια κατάληξη.
Ζήτησε παράλληλα την κατανόηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κυπριακής κοινωνίας, καθότι όπως υπέδειξε, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Φίλιππος Φιλίππου
Πηγές: Γιώργος Αβραάμ, Ρολάνδος Σκέττος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.