Κατέρρευσε η οροφή της Παναγία των Παρισίων από τη φωτιά

Η στέγη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσε εντελώς, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα. 

Η γαλλική αστυνομία θεωρεί ατύχημα τη φωτιά που ξέσπασε στο καμπαναριό της εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων η οποία προκλήθηκε κατά πάσαν πιθανότητα από τις εργασιες ανακαίνισης που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς. Από την πλευρά του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά.

Από τον χώρο απομακρύνθηκαν τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Ενώ όπως μεταδίδεται η περιοχή εκκενώνεται.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ακύρωσε διάγγελμα του και σε ανάρτηση του στο Τουίτερ έγραψε η Κυρία των Παρισίων φλέγεται και όπως όλοι οι γάλλοι είμαι λυπημένος που βλέπω να καίγεται ένα κομμάτι μας.

Δύναμη στους πυροσβέστες ευχήθηκε σε ανάρτηση του επίσης στο Τουίτερ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ευχήθηκε σύντομα να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά στο σύμβολο του Παρισιού για το οποίο είναι περήφανοι όλοι οι ευρωπαίοι

Εξάλλου στη δική του ανάρτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ εγραψε ότι η Παναγία των Παρισίων είναι η Παναγία της Ευρώπης. « Είμαστε όλοι με το Παρίσι απόψε» .

Επίσης ο Πρόεδρος τον Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλτ Τράμπ έγραψε ότι είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει και κάλεσε τους γάλλους να δράσουν γρήγορα με πυροσβεστικά αεροπλάνα ώστε η φωτιά να κατασβεστεί γρήγορα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.