H «Ωκεανίς» δείχνει τα δόντια της σε όλη την Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο, πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα.

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι, χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχές «σφυροκοπούν» την Ελλάδα.
Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και κατά μήκος του Κορινθιακού. Οι μεγαλύτερες ριπές σημειώθηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου με 124 χλμ/ώρα.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα, όπως και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.
Τουλάχιστον δώδεκα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από πεύκο που έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στη Νέα Σμύρνη.
Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 129 κλήσεις μόνο για κοπές δένδρων που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ περίπου εκατό κλήσεις έχει δεχθεί προκειμένου να απομακρύνει αντικείμενα που έχουν καταπέσει στους δρόμους.

16 3


Την ίδια ώρα, τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης και ο στρατός δίνουν μάχη να καθαρίσουν τους δρόμους, καθώς το νησί επλήγη έντονα από την κακοκαιρία. Σε κάποια σημεία το χιόνι έφτασε μέχρι και τα δύο μέτρα.
Ακόμη και στο 1 μέτρο έχει φτάσει επίσης το χιόνι σε ορισμένες ορεινές περιοχές των Τρικάλων, που έχουν πληγεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας.
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Λήμνος, η οποία ταλαιπωρείται από χιόνια, και έντονους ανέμους.
Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Έντονες βροχές αναμένονται παράλληλα στην Κρήτη.

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.