Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ για τη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αργότερα σήμερα από το Μόναχο στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα αύριο, Δευτέρα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου που άρχισε την Παρασκευή, ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών.

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Robert Menendez, με την Βοηθό ΓΓ του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, με τη Διευθύντρια του Τομέα Ευρωπαϊκών και Ευρω-ασιατικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Fiona Hill, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), David Harris, καθώς και με την Beatrice Fihn, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεθνούς Εκστρατείας για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN), η οποία το 2017 είχε τιμηθεί για τη δράση της με το Νόμπελ Ειρήνης.
Περαιτέρω, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε συζήτηση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στις προοπτικές της Διατλαντικής πτυχής, που διοργάνωσε η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε επίσης συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και της Γεωργίας, Zohrab Mnatsakanyan και David Zalkaliani, αντίστοιχα, και με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου Elias Bou Saab, με τους οποίους συζήτησε θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας της Κύπρου με τις χώρες τους και των σχέσεων της κάθε μιας με την ΕΕ, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ουκρανία και τα τεκταινόμενα σε σχέση με το Συριακό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στη Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, το πρωί της Δευτέρας, συνάντηση με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Michel Barnier.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:22

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
05:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.