Αστυνομικός ανακριτής : Ο Τζιωνής πήγε για να σκοτώσει όχι για να κλέψει

Με την εξέταση και αντεξέταση του Λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας, Σάββα Σιαμούτη, εκ των ανακριτών της υπόθεσης, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο.

Κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας κατηγορίας, ο κ. Σιαμούτης προέβαλε τη θέση ότι ο Λοΐζος Τζιωνής, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, εισήλθε στην οικία των θυμάτων, στην οδό Ζαλόγγου, με σκοπό να τα σκοτώσει και όχι για να ληστέψει, παραπέμποντας σε συγκεκριμένα τεκμήρια αλλά και κινήσεις και συμπεριφορές του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του μάρτυρα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο πελάτης του δεν πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει τα θύματα, αλλά να τα τρομοκρατήσει και τα ληστέψει. Όπως υποστήριξε, ουδέποτε υπήρχε στο μυαλό του πελάτη του να σκοτώσει το ζεύγος αλλά «περίμεναν», όπως είπε, να φοβηθούν και δεν θα φώναζαν και ακολούθως θα τους έδεναν με πλαστικά καλώδια που εντοπίστηκαν στη τσάντα που κρατούσε ο Τζιωνής τη νύχτα του φόνου προκειμένου να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο κ. Σιαμούτης υποστήριξε από την πλευρά του ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν οργανώσει τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ επικαλούμενος συγκεκριμένη μαρτυρία ανέφερε ότι ο Τζιωνής φέρεται να τους είχε πει ότι αν χρειαζόταν θα σκότωνε το ζεύγος, γι΄αυτό και είχε πάρει μαζί του το φονικό μαχαίρι και το σπαθί τύπου σαμουράι.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι όταν κάποιος θέλει να κλέψει ένα σπίτι δεν πηγαίνει την ώρα που οι ιδιοκτήτες του είναι μέσα, αλλά όταν αυτοί θα απουσιάζουν, υποστηρίζοντας ότι ο Τζιωνής πήγε για να σκοτώσει τα θύματα γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να καλύψει το πρόσωπο του με τη μάσκα που εντοπίστηκε στη τσάντα που κρατούσε το βράδυ του φόνου. Ισχυρίστηκε, επίσης, πως αν δεν πήγαινε αποφασισμένος να σκοτώσει θα έφευγε όταν διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας.

Ο κ. Σιαμούτης είπε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος δεν απείλησε τα θύματα και ούτε τα ρώτησε πού είναι το χρηματοκιβώτιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ψυχρή εκτέλεση» των θυμάτων από τον κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο πελάτης του, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως είπε, δεν πήγε για να σκοτώσει αλλά για να κλέψει και πως είχε πανικοβληθεί και αισθάνθηκε να απειλείται όταν έγινε αντιληπτός από τα θύματα. Υποστήριξε, επίσης, ότι αν ο σκοπός του ήταν να σκοτώσει τα θύματα, τότε δεν θα έπαιρνε μαζί του μάσκα για να καλύψει το πρόσωπο του και τα πλαστικά καλώδια για να δέσει τα χέρια και τα πόδια των θυμάτων, όπως ισχυρίστηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε σε κάποια στιγμή τη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να μελετήσει όλα όσα είχε αναφέρει ο μάρτυρας κατηγορίας, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ακολούθως ζήτησε να διαβουλευθεί με τον πελάτη του προτού ολοκληρώσει την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο παραχωρώντας τη διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου γι΄αυτό το σκοπό. Ωστόσο ο συγκεκριμένος χώρος κρίθηκε στην πορεία ακατάλληλος και έτσι η συνάντηση τους θα γίνει εντός των φυλακών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το πρωί.

Εκτός από τον Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στην οικία τους στον Στρόβολο, τον περασμένο Απρίλιο, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:43

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.