Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %12 %714 %2019 %18:%Ιαν

Με ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθεί η Κυβέρνηση καταγγελίες για διαπλοκή στο δικαστικό Σώμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν υπάρχει τοποθέτηση από την Κυβέρνηση αναφορικά με τις καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη περί διαπλοκής στο δικαστικό σώμα, δηλωσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ανησυχία τα όσα διαμείβονται, δηλωσε ο κύριος Προδρομου, προσθέτοντας ότι η δικαιοσύνη οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι υπεράνω τέτοιων αντιδικιών και να επιτελεί τον ανεξάρτητο πολιτειακό ρόλο της. Θα δούμε την εξέλιξη και ενδεχομένως να πρέπει να γίνει κάποια συζήτηση, είπε, αφού έχουμε να κάνουμε με ισχυρισμούς, που πρώτα από όλα θα πρέπει να απασχολήσουν τον ίδιο τον νομικό κόσμο, ο οποίος έχει τις δικές του ανεξάρτητες δομές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα ασχοληθούν με το όλο ζήτημα.

Ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης, με την επιστολή του στην οποία αναφέρεται σε συγγενική και εργασιακή σχέση δικαστών με το δικηγορικό γραφείο «Χρυσαφίνης και Πολυβίου», ενώ αναφέρεται και σε σχέσεις μελών του Ανωτάτου Δικαστηριου με το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί την Τράπεζα Κύπρου.

Ο κύριος Κληρίδης, αφού αναφέρει ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει απλώς να απονέμεται, αλλά και να φαίνεται ότι απονέμεται, παραθέτει λεπτομέρειες που αφορούν συγγενικές ή και εργασιακές σχέσεις δικαστών με το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ζήτησε από τον κύριο Κληρίδη να δώσει εξηγήσεις για ισχυρισμούς που προέβαλε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι, μεταξύ άλλων, τα δικαστήρια ελέγχονται από το δικηγορικό γραφείο «Πολυβίου και Χρυσαφίνης» και ότι οι μόνοι που πολεμούν τη διαφθορά στη Κύπρο είναι ο αδελφός του, γενικός εισαγγελέας και ο γενικός ελεγκτής.

Ο Πόλυς Πολυβίου, το δικηγορικό γραφείο του οποίου κατονομάζεται από το Νίκο Κληρίδη, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι από πλευράς του, προς το παρόν, δεν θα γίνει οποιοδήποτε σχόλιο. Κληθείς από το ΡΙΚ να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, ο πρόεδρος του παγκύπριου δικηγορικού συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης, δήλωσε ότι το Σώμα θα εξετάσει το θέμα στην ώρα του.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, αδελφός του Νίκου Κληρίδη, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι παρακολουθεί τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι, αν και όταν κρίνει αναγκαίο, θα παρέμβει.

Πηγή: ΡΙΚ 

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %12 %716 %2019 %18:%Ιαν