Καιρικά: νερό στα φράγματα – προβλήματα στους δρόμους

Μεγάλες ποσότητες νερού, στα σχεδόν άδεια φράγματα της Κύπρου, έχει φέρει η πλούσια βροχόπτωση των τελευταίων εβδομάδων.

Από τις βροχές υπερχείλισαν πέντε μικρά φράγματα, ενώ βελτιώνεται η πληρότητα και των μεγάλων φραγμάτων.
Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το πρωί, είχαν εισρεύσει στα φράγματα 12,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, φθάνοντας στο 24,3% της πληρότητάς τους.
Τα αποθέματα σε όλα τα φράγματα ξεπερνούν πλέον τα 70 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και είναι κατά  δύο εκατομμύρια περισσότερα από τα αποθέματα ολόκληρης της περσινής χρονιάς.
Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι χειμωνιάτικο μέχρι και την Παρασκευή. Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την Κύπρο από τα μεσάνυκτα, με βροχές και καταιγίδες. Από τα ξημερώματα αναμένονται σφοδροί άνεμοι μέχρι και επτά μποφόρ.

Κατάσταση οδικού δικτύου  

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.  
Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Χαντριών – Κυπερούντας - Καρβουνά, Αγίου Θεόδωρου – Παπούτσας, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών, Πεδουλά – Κύκκου και Πλατανιών – Καρβουνά.
Επίσης, ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Μουτουλλά και Πεδουλά - Λεμύθου.
Στις περιοχές Τροόδους, Κυπερούντας και Πλατανιών σημειώνεται χιονόπτωση και επικρατεί ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.
Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων - Νατάς και Γαλαταριάς-Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού.
Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.
Παράλληλα, στην επαρχία Πάφου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημείο του κύριου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, δύο χιλιόμετρα έξω από το Στρουμπί προς Γιόλου, υπέστη καθίζηση στην αριστερή πλευρά με κατεύθυνση προς Γιόλου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα.
Ο δρόμος έχει σηματοδοτηθεί κατάλληλα.   
Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:19

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.