Λύπη εκφράζει ο ΠτΔ για την απόφαση του Ακκιντζί να μην αποδεχθεί την πρόταση του

Λύπη εκφράζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης για την απόφαση του Μουσταφά Ακκιντζί να μην αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση ουσίας που υπέβαλε μέσω του κυρίου Αϊντα, αλλά και για την άρνησή του να αποδεχθεί την πρόσκληση από μέρους του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, για κοινή συνάντηση τη Δευτέρα.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η συνάντηση θα είχε στόχο την ανασκόπηση της διαμορφωθείσας κατάστασης, προκειμένου να εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή προσέγγιση που θα οδηγούσε σε ουσιαστικά βήματα, όχι απλώς για πρόοδο, αλλά και οριστική εξεύρεση συνολικής λύσης.
 Αναφέρει, επίσης, ότι μεγαλύτερη απογοήτευση, του προκαλεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε μια προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με το πρόσχημα ότι τάχα τίθενται προϋποθέσεις στη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί σε μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη.
 Υπογραμμίζει ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας, στην τελευταία συνάντηση της 17ης Μαϊου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, επικαλούμενος την έλλειψη προόδου,  υπέβαλε πρόταση όπως πραγματοποιηθεί νέα Διάσκεψη στη Γενεύη, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα παρουσίαζαν τις κύριες επιδιώξεις τους, προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος μέσα από διαδικασία πάρε-δώσε.
 Ταυτόχρονα, αξίωσε να ανασταλούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξίωση προσθέτει την οποία απέρριψε.
 Οπως υπογραμμίζει, ο πρόεδρος Αναστασιάδη, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και με μοναδικό στόχο να αποτρέψει ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο, κατέθεσε την πρότασή του, για μετάβαση αμέσως στη Γενεύη για διαπραγμάτευση, κατά τρόπο που να μπορεί να επιφέρει απτά αποτελέσματα.
 Διευκρινίζει ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο θα συγκαλείτο σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθευθέτησης του Κεφαλαίου της Ασφάλειας ή/και να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος εντός ακτίνας συμφωνίας, στη βάση συγκεκριμένων και αμοιβαία συμφωνημένων κριτηρίων.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού/Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.