3,5 χρόνια φυλάκιση στον Ερωτοκρίτου, 2,5 στον Νεοκλέους

Ποινή φυλάκισης 3.5 χρόνων επέβαλε πριν από λίγο το Κακουργιοδικείο στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Σε ότι αφορά τους άλλους κατηγορούμενους, στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, ενώ στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή με αναστολή.

 

Η ποινή φυλάκισης για τους δύο πρώτους είναι άμεση και αναμένεται να μεταφερθούν στις Κεντρικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Φεβρουαρίου το τριμελές Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχους τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου,  Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.
Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι Ερωτοκρίτου, Νεοκλέους και Δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά χρόνια, ενώ οι κατηγορίες του Κυπρίζογλου επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε βρεθεί ένοχος σε έξι κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους και  το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ βρέθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της ενεργού δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο Ανδρέας Κυπρίζογλου βρέθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.
Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι οι Ερωτοκρίτου, Νεοκλέους και Δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά χρόνια, ενώ οι κατηγορίες του Κυπρίζογλου επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.

Σύνταξη:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:57

Τελευταιες Ειδησεις

01 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 1η Απριλίου 2025
18:00
"70 χρόνια ΕΟΚΑ, 70 χρόνια αδιάλεπτο φως", στην παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη
17:35
Περίπου 1.291.000 άνθρωποι τραυματίζονται ετησίως από οδικές συγκρούσεις στην ΕΕ
16:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 01/04/25
16:51
Συνομιλία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου για διμερή συνεργασία
16:47
Συνάντηση ΥΠΕΞ Γαλλίας -Τουρκίας στο Παρίσι -Στο επίκεντρο περιφερειακές εξελίξεις...
16:42
ΗΠΑ: Οι εμπορικοί εταίροι προετοιμάζονται για το νέο κύμα δασμών Τραμπ
16:36
Ρωσία: Ανοιχτός ο Πούτιν στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Φινλανδία
15:54
Κομισιόν: Έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους δασμούς
14:02
H Ουκρανία θα συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον για τον ορυκτό πλούτο της
13:55
Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ επισκέπτεται το Κίεβο και κατηγορεί τον Ρώσο πρόεδρο για "τακτικές καθυστέρησης"
13:08
Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις
13:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand