Αν. ΚΕ: Πανέτοιμος ακόμη και αύριο για συνομιλίες ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος ακόμη και αύριο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, δήλωσε το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε όλοι να γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις, με την αποχώρηση του Τ/κ ηγέτη από τις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο των εγκαινίων του πάρκου «Δημοσθένης Γαρπόζης» στο χωριό Φοινικάρια της επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε στο κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  έχει αποστείλει επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι «ακόμη δεν έχει αποσταλεί οτιδήποτε προς τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις, έτσι ώστε οι πάντες να γνωρίζουν την πραγματικότητα γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό τις τελευταίες βδομάδες. Δηλαδή ότι ο κ. Ακιντζί αποχώρησε εκείνη τη μέρα από το τραπέζι των συνομιλιών και δεν έχει επανέλθει μέχρι σήμερα».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμος ακόμη και αύριο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, να επαναρχίσουν οι συναντήσεις με τον κ. Ακιντζί, ώστε αυτή όλη η δουλειά που έγινε και η πρόοδος που έγινε τους τελευταίους 20 μήνες να μην πάνε χαμένες και να υπάρξει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν με την επιστολή του, ο Πρόεδρος θα ενημερώνει τον ΓΓ των ΗΕ ή αν θα ζητήσει την παρέμβαση του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως θα πρέπει να αναμένουμε να διαμορφώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το κείμενο, να το αποστείλει «και μετά θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε».

Σε ερώτηση αν έχει διαφανεί οποιαδήποτε ένδειξη διάρρηξης του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και το επαναλαμβάνω. Αν τώρα η τουρκοκυπριακή πλευρά αναζητά αφορμές για να εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, αυτό είναι ηλίου φαεινότερο».

«Και οι απαιτήσεις που έθεσε από τη Γενεύη και μετά, όπως η εφαρμογή των τεσσάρων διασυνοριακών ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους πολίτες ήταν μια απαίτηση που ξεκάθαρα έδειχνε τη διάθεση της τουρκικής πλευράς απέναντι σε αυτό το γύρο των συνομιλιών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας για Κύπρο και Ελλάδα, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος στη χώρα, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι εμφανές ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα στην Τουρκία, τα τουρκικά εσωτερικά θέματα έχουν επηρεάσει τα μέγιστα, να μην πω πλήρως, και τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην τελετή εγκαινίων του πάρκου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι με χαρά που τέλεσα τα εγκαίνια αυτού του εκδρομικού χώρου στα Φοινικάρια που αποτελεί δωρεά του Πέτρου Γαρπόζη στη μνήμη του πατέρα του. Και είναι τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν τη ζωή των χωριών μας και της υπαίθρου. Τις ενθαρρύνουμε και τις θέλουμε στην Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.