Αντιδράσεις κομμάτων για χειρισμούς ΠτΔ

Αντιδράσεις προέκυψαν στους κόλπους της ελληνοκυπριακής κοινότητας για χειρισμούς του προέδρου Αναστασιάδη ως προς το θέμα του χάρτη για το Εδαφικό, καθώς και για τη σύνθεση της Διεθνούς Διάσκεψης, ενώ ήδη εγκατέλειψε την Γενεύη η Ελένη Θεοχάρους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρέστησαν στην τελετή έναρξης της Διάσκεψης οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
Σε κοινή ανακοίνωση, οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβανομένης της προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους, αναλύουν τα σημεία διαφωνίας τους, επικρίνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αποδοχή των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης.
Τονίζουν ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί:
Πρώτον, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη Διάσκεψη, ενώ η συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
Δεύτερον, δεν υπάρχει έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ επιβεβαιώνεται η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας, με την απαράδεκτη απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία.
Τρίτον, δεν υπάρχει συμφωνία στο Εδαφικό, ενώ παράλληλα φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι χάρτες που κατατέθηκαν και τέταρτον, ελλοχεύει ο κίνδυνος διασύνδεσης στο τραπέζι της Διάσκεψης, των άλυτων θεμάτων των εσωτερικών πτυχών με τα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Γιώργος Λιλλήκας

Παρά τις διαφωνίες με την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αποφάσισε όπως τον συνοδεύσει στη Διάσκεψη της Γενεύης, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Γιώργος Λιλλήκας.
Τονίζει ότι εξέφρασε την κριτική της Συμμαχίας Πολιτών για την σύγκληση και τη σύνθεση της Διάσκεψης, προσθέτοντας ωστόσο ότι ενόσω διαρκούν οι συνομιλίες στη Γενεύη, θα καταθέτει με υπευθυνότητα τις διαφωνίες του αλλά και τις προτάσεις του, εκεί και όπου ο Πρόεδρος το επιζητεί.
Ο κύριος Λιλλήκας επισημαίνει πως η εκτίμηση της Συμμαχίας Πολιτών γι αυτή την φάση του Κυπριακού και η κριτική για λάθη επί της διαδικασίας και επί της ουσίας, θα γίνει δημόσια μετά το τέλος της Διάσκεψης.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου, Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.