Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %11 %769 %2017 %19:%Ιαν

Τι λέει ο Μπαρίς Μπουρτζιού για την αυριανή Διάσκεψη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι λέει ο Μπαρίς Μπουρτζιού για την αυριανή Διάσκεψη ΦΩΤΟ: ΚΥΠΕ

Ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι απόψε θα διαπιστωθεί εάν οι δύο πλευρές υποβάλουν χάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας για ποσοστά μεταξύ 28,2% και 29,2%.

Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί σύμβουλοι των Ηνωμένων Εθνών και των δύο πλευρών θα διαπιστώσουν εάν οι χάρτες κινούνται στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.
Για την πρωινή συνάντηση, ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι συζητήθηκε η μεταχείριση των Τούρκων και των Ελλήνων υπηκόων, οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες, η τροποποίηση του συντάγματος και θέματα οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόσθεσε ότι ανώτατη δικαστική εξουσία στην ενωμένη Κύπρο θα είναι το Ομόσπονδο Ανώτατο Δικαστήριο και πως θα υπάρχει ισάριθμος αριθμός Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δικαστών.
Ο Μπαρίς Μπουρτζιού είπε ότι για να υπάρξει επιτυχία στην αυριανή Διάσκεψη δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί και ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
"Το σημαντικό", τόνισε, "είναι οι δύο πλευρές να έρθουν σε πολύ κοντινό σημείο, στο οποίο να μπορεί να βγει ένα πολιτικό πλαίσιο".

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: Άννα Ανδρέου, Αποστολή ΡΙΚ/Γενεύη

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %11 %773 %2017 %19:%Ιαν