Μπάιντεν: Απειλεί να αναστείλει παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραδώσουν κάποια όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, εάν οι δυνάμεις του προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Πρόκειται για μία ενέργεια χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσινγκτον, η οποία αποτελεί βασικό σύμμαχο του Ισραήλ και προμηθευτή στρατιωτικού υλικού προς τον ισραηλινό στρατό, ειδικά οβίδων πυροβολικού.

Χθες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναστείλει την παράδοση φορτίου πυρομαχικών προς το Ισραήλ, με αφορμή τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για επίθεση στη συνοριακή πόλη της Ράφα, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι.

"Εάν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα", ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, υπογραμμίζοντας πως η εισβολή στην συγκεκριμένη πόλη θα ήταν "λάθος".

Είναι η πρώτη φορά, που ο πρόεδρος Μπάιντεν θέτει δημόσια όρους για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ.

"Είπα ξεκάθαρα στον Νετανιάχου πως δεν θα έχουν την υποστήριξή μας, εάν μπουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, πάντως, πως δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ, μέχρι στιγμής, έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

Είπε, επίσης, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εγγυώνται ότι το Ισραήλ προστατεύεται από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο χρησιμοποιεί αμερικανικής κατασκευής πυραύλους.

Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2024 - 09:01

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
09:36
Υπουργός Εξωτερικών: Υπάρχει αποτέλεσμα από την κοινή επίσκεψη στον Λίβανο
09:30
Δεν αξιολογείται ως σοβαρό το απειλητικό μήνυμα που στάληκε στα σχολεία
09:27
Λίβανος: Μείωση της παράτυπης μετανάστευσης προς την Κύπρο
09:22
Υπουργός Ενέργειας: Υπάρχει υλοποιήσιμο σχέδιο βήτα
09:16
Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο πρέσβη το απόγευμα
09:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 20/05/24
09:07
Συλλυπητήρια Χαμάς και Χούθι στο Ιράν
08:56
Νεκρός ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι
08:49
19 Μαΐου
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.