Πρόεδρος: Στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, αναφορικά με την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων

"Αυτή την ώρα, στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα βήματα για την εξέλιξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, εφόσον η Άγκυρα επιλύσει το κυπριακό ζήτημα», δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει επίσης ικανοποίηση για την ειλικρινή, όπως είπε, σχέση με τον Γερμανό Καγκελάριο, ο οποίος συνέβαλε ώστε η Τουρκία να αποδεχτεί την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι η Κύπρος έχει φθάσει στα όριά της , αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή οι μετανάστες αποτελούν το 7% του πληθυσμού του νησιού."Αρκετά. Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες,δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε αυτή τη ροή προσφύγων , γι´αυτό αναστείλαμε την εξέταση αιτήσεων ασύλου" , δηλώνει ο Πρόεδρος.

'Οσον τέλος αφορά στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προαναγγέλλει ότι σύντομα αναμένεται η επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια", με αποστολή διά θαλάσσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η υποδομή την οποία ετοιμάζουν οι αμερικανοί στρατιωτικοί στα παράλια του θύλακα.

ΝΠ/ΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2024 - 16:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.